На Садового “настукали” у прокуратуру

Новини 11 Березня, 2019 48

Львівська міська рада. Фото ілюстративне. Джерело: Еспресо.TV

Депутати Львівської міськради кажуть, що бачили мера у коридорі мерії, тому він може неефективно використовувати механізм відряджень

Депутат Львівської міськради Маркіян Лопачак просить керівника ГУ НП у Львівській області Валерія Середу та прокурора області Юрія Квятківського перевірити, наскільки законно мер Львова Андрій Садовий використовує механізми відряджень та отримання бюджетних коштів за ці відрядження.

Про це Лопачак заявив під час сесії міської ради.

“Насправді дивно, коли на пленарному засіданні Львівської міської ради піднімається дуже багато питань безпосередньо до Андрія Садового, а його вкотре просто немає на пленарних засіданнях. На минулій сесії була озвучена інформація, що у Садового власне завершується відрядження як кандидата у президенти України і з понеділка Садовий вже повертається до своїх мерських обов’язків.  Натомість ми побачили збурені пікети, які відбувались в четвер під стінами ЛМР, через що засідання перенесли на сьогодні лише задля того, щоб на ньому з’явився Садовий. Сьогодні ми бачимо ігнорування Андрія Садового своїх прямих обов’язків”, – переконаний Лопачак.

Він зазначає, що на його питання, чи буде мер на сесії, чи далі підкорює Київ, секретар Анатолій Забарило відповів, що Садовий у відрядженні.

“Але депутати, коли заходили на сесію, зустрічали Садового у коридорах Львівської міської ради. З огляду на це, я скерував депутатський запит на ім’я прокурора Львівської області і на ім’я начальника поліції Львівської області, оскільки згідно з наказом, регламентується, що таке відрядження – поїздка у інше місто за державний кошт, а сам Садовий за бюджетні кошті прогулює сесію”, – сказав Лопачак.

Натомість секретар Анатолій Забарило після виступу Лопачака заявив, що не має точної інформації про те, що Садовий перебуває саме у відрядженні.

“Я висловив припущення”, – сказав Забарило.

 

,

Коментарі

Позначки: , , , ,