На Пустомитівщині вшанували пам’ять Героя Богдана Ільківа

Новини 09 Квітня, 2019 220

На Пустомитівщині вшанували пам'ять Героя Богдана Ільківа

Сьогодні, 9 квітня, у Народному домі смт Щирець Пустомитівського району відбувся захід “Герої поміж нас. Небесна Сотня” у межах якого вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Героя України Богдана Ільківа.  Про це пише прес-служба ЛОДА.

Розпочався захід з екскурсії-огляду виставки «Історії життя Героїв Небесної Сотні Львівщини», який провела старший науковий співробітник Львівського історичного музею, куратор виставки Світлана Кочергіна.

Опісля, усі присутні помолилися за тих, хто віддав найцінніше – життя за волю та незалежність українського народу та нашої держави.

Зазначимо, що в межах заходу вшанували  також загиблих Героїв АТО Тараса Кончевича та Олега Клима, які проживали в Щирці.

На захід запрошено родини Героїв Небесної Сотні Львівщини, родини загиблих в АТО, представників духовенства, влади та громадськості. Участь також взяли рідні, однокласники Героїв, учасники Революції Гідності та АТО – ООС, учні та педагоги шкіл.

Довідково:

Богдан Іванович Ільків  (3 липня  1962 року – 22 лютого 2014 року) .

Народився та проживав у смт Щирець Пустомитівського району. Закінчив залізничний технікум, працював машиністом автодрезини. Виховував двох доньок. Брав активну участь у житті церковної громади.

«Уперше Богдан Ільків поїхав на Майдан 11 грудня, — розповідає сестра Оксана Ніконова. — Він дуже перейнявся духом, який там панував. Після цього був у Києві ще три рази. Кожного разу їхав до столиці на п’ять днів, у вільний від роботи час. Богдан у Києві брав участь в охороні барикад та нічних патрулюваннях міста як член Стрийської сотні Самооборони. Він дуже хвалив своїх побратимів, змальовував героями медиків та інших учасників, тільки не себе». Був поранений 20 лютого 2014 року, на Майдані у Києві. Помер 22 лютого 2014 року у 17-й столичній лікарні. Похований у Львові на Личаківському цвинтарі на Алеї Героїв.

 

Коментарі

Позначки: , ,