На Пагорбі Слави у Львові вночі розмалювали фарбою кілька пам‘ятників

Новини 21 Червня, 2018 113

Фото: Zaxid.net

У Львові невідомі розмалювали пам‘ятник Миколі Кузнєцову на території меморіалу «Пагорб Слави», а також кілька інших монументів.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, 21 червня до поліції надійшла інформація про те, що впродовж ночі невідомі особи проникли на територію військових поховань «Пагорб Слави» на вул. Пасічній у Львові та розмалювали пам’ятник. Поліцейські встановлюють обставини події та осіб, причетних до правопорушення. Вирішується питання правової кваліфікації злочину згідно норм Кримінального кодексу України.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, жовтою фарбою розмалювали могилу Миколи Кузнєцова, а також кілька інших монументів.

«Порушники розмалювали жовтою фарбою могилу Миколи Кузнєцова, а також кілька інших монументів.  Це сталось вночі, а  ми виявили це зранку. Викликали поліцію. Ще нічого не чистили, бо поліція мала все зафіксувати. Зараз будемо пробувати зняти фарбу», – розповів директор львівського комунального підприємства «Музей «Личаківський цвинтар»  Михайло Нагай.

Вандали жовтою фарбою на могилі Миколи Кузнєцова намалювали тризуб і залишили написи: «кат» та «ворог УПА».

Фото: Zaxid.net

Довідка. Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині.

Пагорб Слави у Львові – меморіал на честь воїнів, що загинули в роки  Першої світової війни  в Галичині, і на честь радянських воїнів, що брали участь у боях за Львів з німецькими військами у 1944 році під час радянсько-німецької війни.

 

Коментарі

Позначки: , ,