На одній з виборчих дільниць Львівщини жінка показово зіпсувала виборчий бюлетень

Новини 31 Березня, 2019 34

Фото: ОПОРА/ФБ

На одній з виборчих дільниць Львівської області жінка, не заходячи до виборчої кабінки, зіпсувала виборчий бюлетень, кинула його в скриньку для голосування та втекла. Про це інформує ОПОРА.

На виборчій дільниці №460432 у Раві Руській Жовківського району (територіальний виборчий округ №122) виборчиня, коли отримала бюлетень, не заходячи в кабінку для голосування, перекреслила його та кинула в виборчу скриньку. Члени комісії попереджали її, що будь-які позначки в бюлетені слід робити, перебуваючи у кабінці, проте вона не реагувала на попередження. Кинувши зіпсований бюлетень до скриньки для голосування, жінка втекла.

Нагадаємо, згідно з частиною 1 статті 7 Закону “Про вибори Президента України” голосування на виборах Президента України є таємним: контроль за волевиявленням виборців забороняється. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

Коментарі

Позначки: