На міжнародному форумі у Львові виводили формулу енергетичної незалежності (ВІДЕО)

Новини 03 Листопада, 2018 99

Скриншот відео

У межах Міжнародного економічного форуму відбулася  панельна дискусія  «Формула енергонезалежності».

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Під час тематичних обговорень в.о. директора департаменту енергозбереження та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Грет привітав учасників Форуму та наголосив на важливості енергетичної незалежності для держави.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

“Одним з пріоритетних завдань обласної державної адміністрації є проведення послідовної політики щодо підвищення ефективності використання енергоносіїв, економії паливно-енергетичних ресурсів та використання місцевих видів палива і відновлювальних джерел енергії. З цією метою у Львівській області успішно реалізується ряд програм та проектів. Зокрема, вперше в Україні було запроваджено механізм стимулювання населення до впровадження енергоощадних заходів. За цей час Програмою скористались понад 38 тисяч родин, які отримали кредити на загальну суму понад 580 млн грн. Сума відшкодування з обласного бюджету за наростаючим підсумком склала понад 71 млн грн. Львівщина активно співпрацює з міжнародними організаціями, залучаючи на впровадження енергоощадних заходів кошти Європейського союзу”, – зазначив Михайло Грет.

Окрім того, під час панельної дискусії відбулися пленарні засідання про енергоефективність та відновлювану енергетику, біоенергетику, а також круглий стіл «Енергоефективність Львівщини: виклики та досягнення в умовах євроінтеграції».

Скриншот відео

Окрім того, були підписані два меморандуми про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Кам’янка-Бузькою міською радою, Львівською обласною дитячою клінічною лікарнією «ОХМАДИТ» та Міжнародною благодійною організацією Фонд Східна Європа, а також меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією Львівською обласною радою та Громадською організацією «Кластер Енергії». Метою якого є розвиток біоенергетики в регіоні (вирощування енергетичних культур, біогаз, відходи деревообробки та сільськогосподарського виробництва).

Відео: Ukrinform TV

 

Коментарі

Позначки: