На Личаківському цвинтарі Львова затримали провокаторів з Польщі

Новини 22 Листопада, 2018 1 834

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Молодики назвалися студентами

На Личаківському цвинтарі у Львові молоді поляки знову намагалися вчинити провокацію – запалити фаєри біля польського військового поховання. Їх затримали працівники та охорона кладовища.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«На Личаківському кладовищі працівники та охорона кладовища затримала трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на одному з полів кладовища (біля місця польських військових поховань). Як повідомив керівник ЛКП «Музей Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, після затримання охороною кладовища – одразу було викликано працівників поліції та СБУ», – йдеться у дописі.

22 листопада, близько 10:30 год., на Личаківському кладовищі, у Львові, затримали групу польських студентів, які намагалися вчинити провокацію. Про це повідомляє голова ГО “Варта 1” Ігор Зінкевич.

“На Личаківському кладовищі працівники та охорона затримали трьох польських студентів. За попередньою інформацією, юнаки намагались вчинити провокацію запаливши фаєри на одному з полів кладовища, біля місця польських військових поховань”, — зазначає Ігор Зінкевич.

Як повідомили у Нацполіції Львівської області, 22 листопада на території Державного історико-культурного музею-заповідника «Личаківський цвинтар» охоронці об’єкту затримали трьох чоловіків, котрі намагались запалити так звані «фаєри» (піротехнічні засоби).

На місці події працює слідчо-оперативна група Личаківського відділу поліції та працівники інших служб поліції. Особи чоловіків, затриманих охоронцями, встановлені – це іноземці віком 22, 24 та 26 років, за їх словами – вони студенти.

Правоохоронці вилучили два використаних «фаєри», встановлюються обставини події.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Вирішується питання про повідомлення іноземцям про підозру у скоєнні цього злочину та обрання для них міри запобіжного заходу.

 

 

Коментарі

Позначки: ,