На Львівській залізниці через порушників правил безпеки машиністи понад 150 разів застосовували екстрене гальмування поїздів

Новини 10 Серпня, 2018 118
Львівська залізниця

Львівська залізниця

На Львівській залізниці триває реалізація комплексу практичних заходів із профілактики невиробничого травматизму на об’єктах магістралі, а також інформаційно-роз’яснювальна кампанія з популяризації правил безпеки на залізничному транспорті України. На жаль, попри аргументи та зусилля залізничників чимало громадян продовжують нехтувати правилами поведінки та воліють наражати власне життя на смертельну небезпеку, ніж, скажімо, триматися на безпечній відстані від рухомого складу чи пройти кілька метрів до обладнаного переходу через колію.

Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.

Окрім невтішної статистики нещасних випадків, що стали наслідком порушення громадянами правил безпеки на залізничному транспорті, занепокоєння залізничників викликає й велика кількість небезпечних ситуацій, у яких від каліцтва або смерті порушників відділяють лічені метри чи секунди. Із початку 2018 року на коліях регіональної філії «Львівська залізниця» зафіксовано понад 150 випадків застосування екстреного гальмування поїздів для запобігання наїзду на сторонніх осіб. При цьому, неодноразово траплялися випадки, коли в одному місці машиністам доводилося застосовувати екстрене гальмування кілька разів за добу. Приміром, 2 серпня цього року на території станції Максимівка, що на Тернопільщині, впродовж півтори години машиністи поїздів двічі застосовували екстрене гальмування, аби запобігти наїзду на порушників, що несподівано опинилися у забороненому місці на шляху рухомого складу.

Можна з упевненістю сказати, що швидка реакція та професійні дії локомотивних бригад, виявлені у цих та інших випадках, фактично врятували порушників від каліцтва та смерті. При цьому варто нагадати, що в таких надзвичайних ситуаціях запобігти трагедії дуже важко, адже поїзд неможливо раптово зупинити. У залежності від швидкості руху та ваги рухомого складу гальмівний шлях поїзда у режимі екстреного гальмування може становити навіть 1 кілометр.

Залізничники Львівської магістралі вкотре наголошують, що залізниця – це зона підвищеної небезпеки, а не місце для прогулянок, пустощів чи розваг, і закликають громадян бути уважними та неухильно дотримуватися правил безпеки на об’єктах інфраструктури: на перонах, платформах та переїздах, поблизу колій чи безпосередньо в поїздах.

Коментарі

Позначки: , ,