На Львівщині знешкодили снаряд часів ІІ Світової війни

Новини 10 Листопада, 2018 177
На Львівщині знешкодили снаряд часів ІІ Світової війни. Світлина з відкритих джерел

На Львівщині знешкодили снаряд часів ІІ Світової війни. Світлина з відкритих джерел

9 листопада фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищено 75-мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Боєприпас був виявлений під час земляних робіт в полі на відстані 1000 м від житлових будинків с. Княже Золочівського району.

Про це інформує головне управління ДСНС у Львівській області.

9 листопада о 09:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Райлів Стрийського району під мостом на відстані 2 м від газопроводу та 5 м від дороги Стрий-Дрогобич виявлено 76-мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. О 10:30 піротехнічною групою ДСНС Львівщини боєприпас було вилучено та знищено встановленим порядком.

Цього ж дня о 14:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Самбір на вул. Заводська,10 під час розвантаження глини на цегельному заводі, на відстані 60 м до АЗС виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано термінову заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки.

У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Коментарі

Позначки: ,