На Львівщині сьогодні відбудеться акція проти будівництва цинкового заводу з перекриттям траси Київ-Чоп

Новини 23 Листопада, 2019 872

Фото: "Винниківський вісник"

Мешканці Винник та кількох сіл перекриють дорогу навпроти скандального будівництва

На Львівщині сьогодні, 23 листопада, о 12:00 мешканці Винник, Підбірців, Підберізців, Чишок і Лисинич мають намір вийти на акцію протесту проти будівництва цинкового заводу.

Цього разу планують перекривати трасу Київ-Чоп – дорогу навпроти скандального будівництва.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Винниківський вісник», про це повідомила ГО «Сила Винник», яка є організатором акції протесту.

Скриншот ФБ

«Усупереч вимог ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» громада й органи місцевої влади м. Винники не були належно повідомлені ТОВ «Екран» про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля. Розгляд та оприлюднення проекту будівництва цинкового заводу в присутності 11 осіб проводилися в с. Підбірці. З Протоколу громадських слухань видно, що з мешканців села Підбірці тут були тільки голова села та бухгалтер, а решта – мешканці Львова та Стрия. Але найближче (менше, аніж за 500 м) розташоване до території будівництва та найбільше зазнаватиме впливу під час експлуатації підприємства місто Винники», – йдеться у повідомленні ГО «Сила Винник».

Мешканці вимагають від власників ТзОВ «Екран» негайно зупинити будівництво заводу гарячого цинкування, перепрофілювати об’єкт і перенести до однієї з промзон, запропонованих Винниківською міською радою.

«Тридцять сім робочих місць на заводі та податки ОТГ у Підберізцях не можуть вимірюватися ціною здоров’я  мешканців міста Винники та прилеглих сіл – Підбірців, Підберізців, Чишок і Лисинич», – наголосив засновник громадської організації «Сила Винник» Сергій Созанський.

Усіх, хто хоче взяти участь у мирній акції протесту, чекають об 11:45  навпроти ВМР (вул. Галицька, 27). Організатори обіцяють допомогти з добиранням до місця проведення акції.

 

Фото: ГО “Сила Винник”

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,