На Львівщині жінка хотіла з‘їхати від свекрухи, а переїде до в‘язниці

Новини 28 Червня, 2019 304

Ілюстрація: ye.ua

Жительці Буського району Львівщини за надання неправдивих свідчень «світить» два роки за гратами.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Як зазначається, Радехівською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жительки Буського району, яка підозрювалась у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.383 КК України (завідомо неправдивого повідомлення органу досудового розслідування про вчинення злочину) та ч.1 ст.384 КК України (завідомо неправдиве показання).

Встановлено, що жінка свідомо подала до правоохоронних органів заяву про нібито незаконне позбавлення її волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

При цьому її належно ознайомили з правами та обов’язками потерпілого та попередили про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання.

Проте, попри це фігурантка вигадала усі обставини вчинення щодо неї злочину та надала слідчому покази, які не відповідають дійсності.

Максимальний термін покарання, що загрожує вказаній особі – 2 роки ув’язнення,- інформує прокуратура Львівської області.

Як раніше повідомлялося. на Львівщині 37-річна жінка організувала власне викрадення, щоб спонукати чоловіка змінити місце проживання і мешкати окремо від його матері.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, до Буського відділення поліції 19 червня звернулась жителька району, яка повідомила, що їй зателефонували невідомі і заявили, що із зупинки громадського транспорту вони викрали її 37-річну невістку та погрожують вчинити над нею фізичну розправу. Викрадачі будь-яких вимог жінці не висували і навіть обмовилися, де може знаходитися викрадена невістка. Працівники поліції, виїхавши на місце події, виявили потерпілу із зв’язаними руками в хащах неподалік села, в якому вона проживає. Жінка заявила, що троє невідомих чоловіків в масках затягнули її в автомобіль «ВАЗ» та, погрожуючи фізичною розправою, зв’язали руки скотчем. Пізніше зловмисники викинули її з машини на околиці села та поїхали геть.

За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Поліцейські розпочали комплекс дій щодо розшуку автомобіля та встановлення осіб зловмисників.

Згодом правоохоронці з’ясували, що історію про власне викрадення жінка вигадала, щоб змусити свого чоловіка змінити місце проживання. 37-річна невістка не могла вжитися зі свекрухою, а чоловік не погоджувався жити окремо від матері. Щоб спонукати чоловіка жити окремо, жінка організувала власне псевдовикрадення, щоб в такий спосіб переконати його виїхати з села, де її нібито переслідують невідомі і погрожують розправитися з нею.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,