На Львівщині затвердили комплексну програму медичної допомоги

Новини 05 Грудня, 2017 67

Програма передбачає фінансування у 158,4 млн грн на 2018 рік

Львівська облрада затвердила Комплексну програму надання медичної допомоги мешканцям Львівської області на 2017-2020 роки. Це рішення депутати прийняли на сесії 5 грудня.

Кошти підуть на надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю, хворим з легеневою гіпертензією, серцево-судинну хірургію, хворим на первинні імунодефіцити, хворим нефрологічного профілю, хворим на розсіяний склероз, забезпечення інтенсивною терапією вагітних жінок у критичних станах та недоношених новонароджених дітей тощо. Серед заходів програми – діагностика, лікування та реабілітація громадян, які постраждали під час Революції Гідності та АТО, у тому числі їхніх дітей, хворих на онкологічні та онкогематологічні захворювання; покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями, зокрема, закупівля вакцин для профілактики раку шийки матки.

Йдеться у програмі і про кошти на безпеку пацієнтів та медичних працівників у частині забезпечення належної технічної експлуатації ліфтів та забезпечення пожежної безпеки. Передбачені кошти на спів фінансування проектів міжнародної технічної допомоги.

Коментарі

Позначки: , , , , ,