На Львівщині затримали посадовця при спробі підкупу поліцейських

Новини 12 Січня, 2019 113

Ілюстрація: d.digests.nhub.news

На Львівщині затримали директора одного із підприємств області під час спроби дати 2 тисячі доларів США хабара працівникам поліції за непритягнення його до кримінальної відповідальності.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, 11 січня, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області, у межах розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України, слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області, за оперативного супроводу Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління захисту економіки у Львівській області, припинено спробу надання неправомірної вигоди у розмірі 2 тис. доларів США керівником одного із підприємств Львівщини.

Як зазначається у повідомленні, посадовець намагався надати неправомірну вимогу працівникам Управління захисту економіки у Львівській області за непритягнення до кримінальної відповідальності за фактом розкрадання коштів місцевого бюджету призначених для проведення робіт з капітального ремонту доріг.

«Чоловік намагався надати неправомірну вимогу працівникам Управління захисту економіки у Львівській області за непритягнення до кримінальної відповідальності за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України (за фактом розкрадання коштів місцевого бюджету в сумі 245,5 тис грн, призначених для проведення робіт з капітального ремонту доріг на Львівщині)», – інформують у відомстві.

Директора підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про оголошення останньому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Покарання за вказаний злочин передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, раніше відкритому слідчим управлінням поліції Львівщини за матеріалами працівників Управління захисту економіки у Львівській області щодо службового підроблення та розкрадання коштів місцевого бюджету в сумі біля півмільйона гривень, правоохоронці встановили причетність до скоєння цих кримінальних правопорушень директора підприємства яке безпосередньо виконувало заплановані ремонтні роботи, його дружини, котра є директором та засновником підприємства-субпідрядника, а також інших осіб.

Директора підприємства правоохоронці затримали в одному з закладів громадського харчування у Львові під час передачі усієї суми неправомірної вигоди.

Фото: ГУ Нацполіції у Львівській області

Коментарі

Позначки: , ,