На Львівщині затримали податківця, який примушував підприємця купити партію фальсифікованої горілки (ФОТО)

Новини 06 Жовтня, 2019 160

Фото: ДБР

Податківець змушував підприємця купити 1000 пляшок горілки з підробленими акцизними марками

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали начальника відділу одного з районних управлінь Головного управління Державної податкової служби у Львівській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди від підприємця.

Про це повідомили у ДБР.

За попередньою інформацією: податківець змушував підприємця купити 1000 пляшок горілки  з підробленими акцизними марками на суму 51 тис. грн для подальшої реалізації. Крім цього, він отримав 300 доларів США неправомірної вигоди від того ж підприємця за нестворення перешкод  у його діяльності, пов’язаній з реалізацією алкогольної продукції.

Відбулося: затримання податківця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди.

Вилучено:

– неправомірну вигоду в сумі 51 тис. грн  та 300 доларів США;

– 50 ящиків алкогольних напоїв, тютюнові вироби невідомого походження та грошові кошти в сумі 5 тис. доларів США, 1000 злотих та понад 12 тис. грн.

Важливо: слідчі ДБР перевіряють причетність інших службових осіб ГУ Державної податкової служби у Львівській області до вказаної протиправної діяльності.

Наразі:

– затриманому повідомлено про підозру;

– вирішується питання щодо обрання  податківцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від займаної посади.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснює УВБ Нацполіції у Львівській області. Досудове розслідування розпочато за матеріалами Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області.

Кваліфікація:

– прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України);

– виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору, голографічних захисних елементів (ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України)

–  придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених  алкогольних напоїв (ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України).

Фото: ДБР

 

Коментарі

Позначки: , , ,