На Львівщині запрацювала друга сучасна лінія сортування сміття

Новини 12 Вересня, 2018 304

Фото:y avorivinfo

Продуктивність лінії становить 15 тонн за годину

На Львівщині 11 вересня на полігоні твердих побутових відходів у місті Новояворівськ запустили сучасну сортувальну лінію.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, це вже друга лінія, що закупили і змонтували за кошти резервного фонду державного бюджету. Продуктивність лінії для сортування відходів становить 15 тонн за годину. Вартість лінії для сортування твердих побутових відходів становить майже 5,5 млн грн.

«Робота сортувальної лінії зможе суттєво зменшити навантаження на полігон, що приймає тверді побутові відходи зі Львова. Крім того, відкриття такої лінії дасть можливість створити додатково 12 робочих місць. Для якісної роботи на сортувальній лінії для працівників проведуть відповідне навчання», –  розповів директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

Фото: прес-служба Львівської ОДА

Орім того, за кошти резервного фонду державного бюджету у 2017 році здійснено першочергові роботи на 4 полігонах твердих побутових відходів, а також закуплено 8 одиниць спецтехніки.

Як інформує «Яворів.інфо», вартість лінії у Новояворівську ‒ 5,47 млн грн. Це вже друга лінія, яку змонтували за кошти резервного фонду держбюджету. Таку ж сортувальну лінію відкрили у липні у Самборі.

За даними Львівської ОДА, за кошти резервного фонду держбюджету у 2017 році було здійснено першочергові роботи на чотирьох полігонах твердих побутових відходів, а також закуплено 8 одиниць спецтехніки.

Тим часом у Львові дозволити перевантажувати сміття на вул. Північній лише протягом 10 днів, поки компанія «АВЕ Львів» шукає нову ділянку. Перевантажувальна станція на вул. Північній, 1 розташована за два кілометри від злітної смуги львівського аеропорту, і це становить небезпеку для польотів авіатранспорту. У червні цього року там виникла критична ситуація у зв’язку із накопиченням великої кількості відходів і збільшенням птахів довкола нього. Через це літак МАУ, що вилетів зі Львова 30 липня, здійснив вимушену посадку у Борисполі через потрапляння птаха в турбіну.

 

Коментарі

Позначки: