На Львівщині заговорили про можливість оголошення недовіри голові ОДА Мальському

Новини 21 Жовтня, 2019 731
Маркіян Мальський

Маркіян Мальський

Депутатка Новороздільської міської ради Ірина Телька розповіла, що ініціатива ЛОДА була такою: 3 мільйони гривень на виплату заробітних плат працівникам ТЕЦ повинен виділити з бюджету Навий Розділ, а інші 3 – Львівська область. Втім, каже депутатка, органи місцевого самоврядування не можуть виділяти кошти приватним компаніям. Вони субсидіюють лише комунальні підприємства. Про це пише Galnet, інформує Четверта студія.

«Це кримінал чистої води. Я, як депутат Новороздільської міської ради, не уявляю, хто проголосує за таке рішення. Сидіти за ґратами особисто я не хочу. Маркіян Мальський, якщо має бажання, то нехай ставить свій підпис під документами і виділяє гроші з фонду ЛОДА, а не залазить у бюджет міста, який і так ледве справляється зі своїми видатками», – прокоментувала Galnet депутатка Новороздільської міської ради Ірина Телька.

Ірина Телька пояснює: місто Новий Розділ – дотаційне. Місцевій владі дуже важко акумулювати кошти навіть для того, щоб ремонтувати свої першочергові проєкти.

«А щоб ми фінансували приватну компанію, яка на своєму рахунку має 0 гривень 0 копійок – це нонсенс», – обурюється депутатка.

Каже: якщо найближчим часом скликатимуть позачергову сесію з приводу того, що область просить виділити кошти, вона особисто ініціюватиме висловлення недовіри депутатів Новороздільської міської ради до Маркіяна Мальського.

«І хоча цю допомогу планують яку поворотну, все одно у законодавстві не прописано механізмів, за якими б міський бюджет так чи інакше фінансував приватну структуру. Це кримінал. За таке сідають за ґрати».

Нагадаємо, на повторному засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення щодо співфінансування з обласного та місцевих бюджетів частини коштів, необхідних для запуску ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі. Про це на офіційній сторінці у facebook повідомив голова Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Раніше Маркіян Мальський ініціював звернення до прем’єр-міністра України Олексія Гончарука із закликом скликати позачергове засідання державної комісії з питань техногенної-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Раніше Galnet писав про те, що місцеві уже пів року не мають гарячої води. Станом на 18 жовтня Новояворівськ та Новий Розділ повністю не готові до нового опалювального сезону. Працівникам ТЕЦ боргують зарплати. Через це масово звільняються вузькопрофільні фахівці.

Коментарі

Позначки: , ,