На Львівщині за Зеленського голосували контрабандисти, за Тимошенко – зеки

Новини 03 Квітня, 2019 94

Ілюстративне фото

На Львівщині за кандидата Зеленського проголосували контрабандисти. Такий висновок можна зробити, проаналізувавши статистику Центральної виборчої комісії.

Йдеться про прикордонні села Львівщини, мешканці яких останні десятиліття заробляли на контрабанді з Польщею. Ніяких податків до місцевих бюджетів, ніякого розвитку території, лише цілодобове незаконне збагачення. Після жорстких дій, спрямованих на боротьбу з контрабандою та розмитненням “євроблях”, вони навіть намагалися блокувати прикордонний рух, створивши величезні проблеми пересічним українцям та гостям країни.

Виборча логіка людей, що заробляють на життя контрабандою, зрозуміла. Це і помста владі, яка ліквідувала більшість способів незаконного збагачення, і надія на те, що президент Зеленський виявиться слабким і вони зможуть повернутися до свого “бізнесу”.

Цікава історія відбулася і з Юлію Тимошенко, коли свої голоси за неї віддали ув’язнені. Зокрема за інформацією наших джерел у Личаківській виправній колонії №30 за лідерку БЮТ проголосувало 343 з/к, за Зеленського – 143, за Порошенка – 30. Враховуючи, що завжди в Україні влада використовувала ув’язнених як додатковий безправний електоральний ресурс, можна казати, що виборі відбулися демократично і без явних фальсифікацій.

А тому 21 квітня проукраїнським симпатикам Юлії Володимирівни доведеться зробити важкий вибір. Бо, за твердженням експертів, люди, котрі голосували за ідейних противників “Батьківщини” Бойка та Вілкула, у другому турі стовідсотково підтримають ЗЕ.

Коментарі

Позначки: ,