На Львівщині за добу до поліції надійшло вісімнадцять повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства

Новини 11 Липня, 2019 63
У Львові поліцейські проводять перевірку за фактами побиття студентів, оприлюднених у ЗМІ

У Львові поліцейські проводять перевірку за фактами побиття студентів, оприлюднених у ЗМІ

У більшості з них йшлось про порушення під час розміщення агітаційної продукції, зокрема, у невідведених для цього місцях, а також про пошкодження агітаційних матеріалів.

Про це інформує ГУ НП у Львівській області.

У повідомленнях, що надійшли до поліції у Стрийському, Миколаївському, Сколівському, Кам’янка-Бузькому, Дрогобицькому, Старосамбірському, Перемишлянському, Золочівському, Городоцькому, Мостиському, Стрийському, Яворівському та Пустомитівському районах Львівщини, а також у Личаківському районі Львова, йшлось про: порушення під час розміщення агітаційної продукції, пошкодження агітаційних матеріалів, організації роботи дільничних виборчих комісій та інші.

Повідомлення надходили до правоохоронців від громадян, кандидатів у народні депутати та працівників поліції.

Так, у Кам’янка-Бузькому та Мостиському районах на опорних стовпах ЛЕП було виявлено розклеєну агітаційну продукцію з інформацією про кандидатів у народні депутати. За цими повідомленнями складені матеріали про адміністративні правопорушення, передбачені ч.1 ст.152 (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) КУпАП.

Нагадуємо, агітаційні матеріали дозволено розміщувати лише у місцях, визначених органами місцевого самоврядування та/або місцевими органами виконавчої влади. За розміщення агітації у невідведених для цього місцях передбачена адміністративна відповідальність. Закликаємо учасників виборчого процесу дотримуватись вимог Закону.

Усіх, кому стало відомо про факти порушення виборчого законодавства під час позачергових виборів до Верховної Ради України, поліцейські просять звертатись із заявами у територіальні підрозділи поліції Львівщини або повідомляти про це на оперативну лінію 102.

Коментарі

Позначки: ,