На Львівщині є 96 будинків заввишки до 47 метрів – ДСНС

Новини 20 Березня, 2019 80

Ілюстрація "Твоє місто"

На Львівщині тривають перевірки стану пожежної та техногенної безпеки будинків підвищеної поверховості.

Як повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області, на території Львівської області експлуатується 96 будинки підвищеної поверховості, з них – 89 у м. Львові, 5 – Червоноград, 1- Дрогобич, 1 – Дубляни.

Як зазначається, «в даних будинках не забезпечено належний протипожежний стан».

Лише протягом 2018 року на території Львівської області виникло 8 пожеж в будинках підвищеної поверховості, а у 2017 році – 12 пожеж. Під час цих пожеж системи протипожежного захисту не спрацювали, уникнути трагічних наслідків і загибелі людей вдалось лише завдяки професійним діям підрозділів ДСНС.

Основними причинами пожеж в будинках підвищеної поверховості є необережне поводження з вогнем, коротке замикання електромережі та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів.

Відповідно до доручення Прем’єр-міністра України та з метою здійснення контролю за виконанням вимог Кодексу цивільного захисту України, інших нормативно-правових актів у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, у період з лютого по листопад 2019 року будуть здійснюватися позапланові заходи державного нагляду щодо додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки   у будинках підвищеної поверховості.

У відповідності до вимог п. 4.9 ДБН В.1.1-7-2016 «Пожежна безпека об’єктів будівництва» будинок підвищеної поверховості – це будинок, умовна висота якого складає від 26,5 м до 47 м, переважно це будинки  від 10 до 16 поверхів.

стан утримання приміщень та прибудинкової території: наявність і стан проїздів, придатних для проїзду пожежних автомобілів для проведення аварійно – рятувальних робіт, порядок зберігання власних транспортних засобів на прибудинковій території;

забезпечення будинків зовнішнім та внутрішнім  протипожежним водопостачанням.

 

 

Коментарі

Позначки: ,