На Львівщині вшанували пам’ять отця Михайла Вербицького

Новини 04 Березня, 2019 67

Сьогодні, 4 березня,представники влади та громадськість вшанували пам’ять українського композитора отця Михайла Вербицького. Про це пише прес-служба ЛОДА.

До пам’ятника отцю Михайлу Вербицькому поклали квіти та спільно виконали Національний Гімн України. Опісля відбулося громадського віче.

“Михайло Вербицький ввійшов в історію нашої держави та світу, як велична постать, як творець символу Української держави. Ще у 1865 році Гімн України вперше прозвучав в Перемишлі 10 березня на святкування річниці Шевченка. Під звучання Гімну український народ до сьогодні виборював і виборює свою незалежність: у тюремних затінках, під час боротьби, під час заклику до бою, під час супротиву. Дякувати Богу ми можемо сьогодні вільно співати Гімн на повні груди, співаємо усім українським народом. І сьогодні наші воїни виборюють незалежність і становлення Української держави під Гімн. Будьмо єдині, будьмо як ніколи цілісні, щоб наші діти гордо та голосно могли співати Гімн вільної та незалежної держави “, – зазначила керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

Довідково:

Отець Михайло Михайлович Вербицький – український композитор, хоровий диригент, священик УГКЦ, громадський діяч, автор музики Державного Гімну України «Ще не вмерла Україна». В останні роки життя композитор займався педагогічною діяльністю, писав статті, творив музику. Помер 7 грудня 1870 року у селі Млини (тепер на території Підкарпатського воєводства Республіка Польща), де і похований.

На Львівщині вшанували пам'ять отця Михайла Вербицького. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині вшанували пам’ять отця Михайла Вербицького. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині вшанували пам'ять отця Михайла Вербицького. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині вшанували пам’ять отця Михайла Вербицького. Фото: прес-служба ЛОДА.

Коментарі

Позначки: , , , ,