На Львівщині відкриють пам’ятник героям ЗУНР та УГА

Новини 22 Жовтня, 2018 59

1 листопада з нагоди 100-річчя створення Західноукраїнської народної республіки  у Львові на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину урочисто відкриють пам’ятник героям ЗУНР та УГА.

Про це розповіли сьогодні під час брифінгу.

“Працюючи над пам’ятником, ми  зрозуміли, що повинні зобразити дві сили – політичну і мілітарну. Їх процес формування є тривалий, у 1918 році ми дозріли, щоб була проголошена державність і щоб народ піднявся.  Пам’ятник у вигляді двох рук – одна означає політичну волю, друга-мілітарну. Ці дві руки втримують вогонь, у якому формується наша держава, тризуб. На сьогодні пам’ятник на стадії завершення і він є символом відновлення нашої історичної пам’яті”, – розповів академік, народний художник України, автор проекту пам’ятника Героям ЗУНРу та УГА Любомир Медвідь.

Відкриття о 13 год. Пам’ятний знак заввишки понад 8 метрів.

“Розташування пам’ятника композиційно цікаве. Площа виділена для для його створення ділиться на три сегменти. На третій площадці буде сама композиція, яка складається з піраміди, яку обкладають гранітом і знизу до верху буде композиція цих рук”,- зазначив скульптор Василь Ярич.

Зазначимо, крім спорудження пам’ятника, на Львівщині до 100-річчя ЗУНР триває кампанія з ознакування місць, пов’язаних з сучасними героями, видатними діячами, історією, культурою та релігією.

Коментарі

Позначки: , ,