На Львівщині відкриють пам’ятник 24-й механізованій бригаді імені короля Данила

Новини 10 Жовтня, 2018 197

Ілюстрація: loda.gov.ua

У місті Яворів

У місті Яворів, 13 жовтня, біля церкви Покрови (53-є містечко), відбудеться відкриття пам’ятника воїнам 24 ОМБр імені короля Данила.

Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, у межах заходу відбудеться освячення створеного пам’ятника та громадське віче, опісля – святковий концерт.

Пам’ятник споруджено за кошти Яворівського районного бюджету та міського бюджету м. Яворова.

Мешканців Львівщини запрошують долучитись до урочистостей та гідно вшанувати захисників України.

Довідка. 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила (24 ОМБр, в/ч А0998) — формування механізованих військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Перебуває у складі оперативного командування «Захід».

У 2004 році 24 ОМБР визнана найкращою бригадою в західному оперативному командуванні, а 2005 року Міністр оборони України назвав бригаду найкращим підрозділом Сухопутних військ Збройних Сил України. Бригада брала участь у миротворчих місіях, у командно-штабних навчаннях «Артерія 2007», «Взаємодія 2010», а також у міжнародних навчаннях «Щит миру» в рамках спільної програми України і НАТО — «Партнерство заради миру».

Під час війни на сході України у 2014 році на базі 24 ОМБР утворені кілька «важких» батальйонних тактичних груп. На початку березня кістяк бригади на основі 1 механізованого батальйону вибув на схід України. У травні підрозділ прибув до зони проведення антитерористичної операції, та був задіяний в районі Слов’янська, Красного Лиману і Краматорська. Під час боїв у районі Слов’янська особовий склад бригади зазнав перших втрат — 19 червня 2014 в боях під Ямполем та Закітним Донецької області загинули сім військовослужбовців бригади, серед яких був командир батальйону Ігор Ляшенко. Далі було звільнення Сіверська, а потім — Луганщина, взяття Лисичанська та рух на Луганськ.

Восени 2014 року 2-й батальйон бригади вів бої в районі Бахмутської траси: за 32-й блокпост, а згодом — 31-й, 29-й, в районі Кримського і Трьохізбенки. За місяць загинуло щонайменше десятеро бійців.

 

Коментарі

Позначки: , ,