На Львівщині відкриють міжнародний туристичний маршрут «Око Юрія Дрогобича»

Новини 08 Листопада, 2018 43

Фото: Дрогобицька міська рада

У місті Дрогобич на Львівщині,  розпочато реалізацію нового проекту, який полягає у створенні ще одного міжнародного туристичного маршруту «Око Юрія Дрогобича».

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Як зазначається у повідомленні, проект дозволяє привернути увагу до події, яка відзначатиметься у Дрогобичі у 2019 році – 550 років від від’їзду Юрія Котермака на навчання до Краківського університету.

Міжнародний туристичний маршрут «Око Юрія Дрогобича» включатиме відвідини: Сільзаводу (де батько Юрія Котермака був солеваром), Церкви святого Юра (в цій церкві Юрій Котермак здобув першу освіту), центральної частини міста Дрогобича (в т.ч. пам’ятник Юрію Дрогобичу), вежу Ратуші міста, на оглядовому майданчику якої буде встановлено стаціонарну підзорну трубу (або потужний бінокль) — «Око Юрія Дрогобича».

У ході екскурсії цим туристичним маршрутом туристи матимуть змогу ознайомитись з життям та діяльністю Юрія Дрогобича, а піднявшись на вежу Дрогобицької Ратуші зможуть загадати бажання та досягти власного успіху, прославивши своє місто.

«Ідея із загадуванням бажання на вежі Ратуші полягає у тому, що за однією з легенд Юрій Котермак у 1469 році, перед від’їздом на навчання до Краківського університету, піднявся на верхній поверх ратуші і пообіцяв, що зробить все можливе для того, щоб досягти успіху і зробити Дрогобич відомим всьому світові. Відтак, Юрій Дрогобич став всесвітньовідомим вченим, астрономом, ректором Болонського університету», – зазначається у повідомленні.

Проект «Око Юрія Дрогобича» планують реалізувати на краудфандинговому майданчику TechStartUpSchool Львівської політехніки. Орієнтовна вартість проекту 107 тисяч гривень (придбання та встановлення підзорної труби).

«Для реалізації проекту організатори закликатимуть меценатів і небайдужих дрогобичан за допомогою добровільних внесків долучитись фінансово. Автор ідеї і координатор проекту Лев Кльоба, знаний банкір і фінансист, доцент кафедри фінансів, обліку та аналізу Інституту перспективних технологій та підприємництва НУ «Львівська політехніка»», – повідомляє міська рада.

 

Коментарі

Позначки: