На Львівщині відкрили потужну дахову сонячну електростанцію

Новини 03 Травня, 2018 156

Сума залучених інвестицій у будівництво СЕС становить понад 14 млн гривень

Сьогодні, 3 травня, у смт. Запитів Кам’янка-Бузького району на території ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси» відкрили дахову сонячну електростанцію. СЕС потужністю 500 кВт збільшить частку альтернативної енергії та знизить використання вуглеводневих енергоносіїв при виробництві електричної енергії.

Участь у відкритті СЕС взяв перший заступник голови Львівської ОДИ Ростислав Замлинський, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«Це вже 8 проект по сонячних електростанціях, який реалізується на території Львівщини. Загальна потужність усіх СЕС складає майже 28 МВт. Дуже важливо, що у домогосподарствах встановлюють приватні сонячні електростанції і їхня потужність є майже 3 МВт. Крім того, на території області діють 2 мінігідроелектростанції, також вітрові електростанції, загальна потужність яких майже 50 МВт. Цього року ми плануємо відкрити ще 4 СЕС, ряд нових вітрових електростанцій», – наголосив Ростислав Замлинський.

Це спільний проект ПП «Арт-Енерго» та ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси». Запланована орієнтовна кількість вироблення електроенергії в рік – близько 549 945 кВт/год.

“Сьогодні запустили першу чергу, це 1880 панелей, вони розташовані на усіх 6 дахах нашого підприємства.  Великий плюс сонячної електростанції в  зеленому тарифі, який передбачає продаж енергетики в загальну мережу, а це гарна можливість отримати дохід”, – наголосив засновник ВАТ «Львівська товарно-сировинна фірма «Львівресурси» Тарас Хавка.

Зазначимо, сума залучених інвестицій у будівництво СЕС становить понад 14 млн гривень.

Коментарі

Позначки: ,