На Львівщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр

Новини 12 Вересня, 2018 192

Фото: Сокальська РДА

У райцентрі Сокаль

У місті Сокаль на Львівщині відкрили інклюзивно-ресурсний центр.

Як повідомляє Сокальська РДА, 11 вересня у Сокальській ЗШ І-ІІІст. №4 відбулося урочисте відкриття інклюзивно-ресурсного центру.

У заході взяли участь директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, голова Сокальської райдержадміністрації Роман Токай, голова районної ради Микола Пасько, депутат Львівської обласної ради Сергій Касян, громада міста.

Як зазначається у повідомленні, рішенням Сокальської районної ради у квітні цього року було створено комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр Сокальської районної ради Львівської області (ІРЦ)». Це установа, яка працюватиме для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

Фото: Сокальська РДА

«Інклюзивно-ресурсний центр стане ефективним засобом забезпечення прав дітей з особливими потребами на освіту, сприятиме розвитку їх особистості, поліпшенню стану їх здоров’я, якості життя та підвищить рівень участі у житті громади», – інформує РДА.

 

Коментарі

Позначки: , , ,