На Львівщині вшанували полеглих у «Бродівському оточенні» і провели дійство «Прорив з оточення» (ВІДЕО)

Новини 23 Липня, 2018 69

Фото Львівської ОДА

На Львівщині 22 липня відбулися заходи із вшанування пам’яті українських вояків, військовиків інших національностей, які загинули у роки Другої світової війни у «Бродівському оточенні».

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, на горі Жбир, де розташований меморіал воякам Першої української дивізії «Галичина» Української Національної Армії, що неподалік с. Ясенів Бродівського району,  відбулась екуменічна панахида та скорботного віче. Вшанувати пам’ять полеглих воїнів прийшли ветерани-дивізійники, представники влади та чисельна громадськість.

«Ми повинні пам’ятати і передавати пам’ять нашим дітям про людей, які боролись за долю народу, за честь, за майбутнє для нас із вами. Шанувати  тих, хто ціною життя виборював, і сьогодні, на превеликий жаль, зі зброєю у руках і важкими втратами виборює нашу країну. Проте зараз ми єдині як ніколи, не лише у країні, але й з усім світом. Завдання нашого покоління – згуртовано вигнати окупанта із нашої землі і утвердити самостійну соборну Українську державу. Разом ми обов’язково переможемо», – наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Фото прес-служби Львівської ОДА

Також, скорботні заходи відбулись у селі Підгірці Бродівського району та у селі Скварява  Золочівського району, де організували театралізоване військово-історичне дійство «Прорив з оточення».

Наживо: театралізоване військово-історичне дійство “Прорив з оточення”

Опубліковано Золочів. нет Неділя, 22 липня 2018 р.

Наживо: театралізоване військово-історичне дійство “Прорив з оточення”

Наживо у с. Скварява проходить театралізоване військово-історичне дійство “Прорив з оточення” https://zolochiv.net/vidbudutsya-zahodi-z-nagodi-74-yi-richnitsi-boyiv-u-brodivskomu-otochenni/

Опубліковано Золочів. нет Неділя, 22 липня 2018 р.

Відео: “Золочів. нет”

Коментарі

Позначки: , ,