На Львівщині учні можуть складати ЗНО з біології шрифтом Брайля

Новини Кенцало Юра 28 Січня, 2019 99

На Львівщині учні можуть складати ЗНО з біології шрифтом Брайля.

Про це під час брифінгу повідомила директор ЛРЦОЯО Лариса Середяк.

Минулих років особи із вадами зору мали змогу складати ЗНО шрифтом Брайля із таких предметів, як українська мова – література, математика та історія, цього року Міністерство освіти і науки України вирішили додати ще й біологію.

“Для дітей із будь-якими вадами ми створюємо необхідні умови, щоб скласти іспити. Насамперед, це діти з вадами опорно-рухового характеру. Ці вади дуже різні, починаючи з необхідності працювати у аудиторії на першому поверсі до спеціально обладнаних вбиралень. Таким особам ми підбираємо пункти тестування, де є пандуси та ліфт. Випускники із вадами зору цього року матимуть можливість скористатись зошитами із шрифтом Брайля. Цього року вперше шрифтом Брайля надруковано біологію”,- зазначила директор ЛРЦОЯО Людмила Середяк.

Цього року для учасників з вадами зору вперше запровадили комп’ютерні програми, для полегшення здачі іспиту.

“Шрифт Брайля, комп’ютерні програми, збільшений “шрифт – 16″ – це тільки робота під час додаткової сесії. Бо для створення необхідних умов потрібне спеціальне обладнання. До того ж учасникам з обмеженими можливостями дадуть додаткових 30 хвилин”,- наголосила Лариса Середяк.

Коментарі

Позначки: , , , ,