На Львівщині у сотні голосів спільно виконали Державний Гімн

Новини 12 Березня, 2018 132

Сьогодні, 12 березня, мешканці області у сотні голосів спільно заспівали «Ще не вмерла України і Слава, і Воля». Захід присвячений 153-й річниці з дня першого публічного виконання Державного Гімну України. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Спільно із сотнями мешканців області виконали Державний Гімн представники влади, громадськості, громадських організацій, духовенство та молодь. До виконання Гімну долучились заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема та т.в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк.

Зазначимо, що створення українського гімну бере початок з осені 1862 року, коли етнограф, фольклорист та поет Павло Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна». Перша публікація тексту вірша Павла Чубинського відбулась у львівському журналі «Мета» у 1863 році. Пізніше цей вірш поклав на музику отець та композитор Михайло (Вербицький). Перше публічне виконання відбулось 10 березня 1865 у Перемишлі під час концерту, присвяченого Тарасові Шевченку. 15 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державним гімном вірш П. Чубинського покладеного на музику М. Вербицького.

Коментарі

Позначки: ,