На Львівщині триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору

Новини 30 Січня, 2019 38
На Львівщині триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору. Фото: прес-служба ЛОДА.

Сьогодні, 30 січня, у Львові триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору і мікропланування вакцинації дітей у дитячих колективах віком від 6 до 18 років.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«З початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 2112 осіб, в т.ч. 1388 дітей, 724 дорослих. Отримали щеплення проти кору у поточному році близько 4 тисяч осіб. Найвищі показники захворюваності на кір у містах – Львів, Дрогобич, Червоноград, районах – Пустомитівський, Яворівський, Дрогобицький, Стрийський, Миколаївський, Жовківський», – наголосила в.о.начальника відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров’я Любомира Кутневич.

Метою є координація діяльність зацікавлених органів у цій сфері і розроблення деталізованого обласного мікроплану реагування на спалах шляхом вакцинації проти кору дітей від 6 до 18 років у Львівській області.

Семінар присвячено технічній роботі з координаторами обласного і районного рівнів, визначення пріоритетних шкіл для підготовки календаря вакцинації.

Захід організований МОЗ України у співпраці з Центром громадського здоров’я, ВООЗ, ЮНІСЕФ, USAID та за підтримки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Коментарі

Позначки: ,