На Львівщині триває робота із детінізації виплати заробітної плати та зайнятості населення

Новини 18 Жовтня, 2018 28
Мальський звільнив Романа Филипіва

Мальський звільнив Романа Филипіва

На Львівщині продовжує діяльність Обласна робоча група з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Про це інформують у департаменті економічної політики Львівської ОДА.

В межах роботи групи підприємцям області наголошують на вважливості дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та відповідальності за їх порушення. Такі превентивні заходи вже провели із підприємцями Жидачівського, Дрогобицького, Городоцького, Старосамбірського, Мостиського, Яворівського, Золочівського та Сокальського районів області.

Відтак, за період з 1 жовтня до Головного управління ДФС У Львівській області 641 суб’єкт господарювання подав повідомлення про прийняття 1356 найманих працівників на роботу, при цьому дані суб’єкти упродовж 9-ти місяців не звітували про використання найманої сили.

Також здійснюється загальна координація силових та контролюючих органів області з метою забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

Додамо, що за 9 місяців 2018 року в порівнянні з відповідним періодом 2017 року відбувся приріст майже по усіх бюджетоформуючих платежах, зокрема по податку на додану вартість –  на 46,1 %, податку на доходи з фізичних осіб (з врахуванням військового збору) – на 21,3 %, акцизному податку з вироблених в Україні товарів – у 2,2 рази.

Коментарі

Позначки: , ,