На Львівщині створили унікальну півтораметрову писанку із соломи (ВІДЕО)

Новини 19 Квітня, 2019 543

Скриншот відео

У селищі Лопатин Радехівського району на Львівщині, створили унікальну писанку із соломи, аналогів якій немає в Україні.

Як розповіла керівник відділу культури Радехівської РДА Наталія Фурманець, писанка має висоту 1м 60 см, автор ідеї – директор Народного дому селища Лопатин Ася Виховська. Писанка буде стояти упродовж Великодніх свят на площі біля Народного дому у селищі Лопатин.

Як зазначила у коментарі Ася Виховська, робота над виготовленням писанки тривала два місяці, писанка має близько сотні різноманітних фігур та елементів виготовлених за технікою соломоплетіння. Проект назвали: “Залишимо у спадок”.

До виготовлення цієї унікальної писанки долучилися жінки з різних регіонів: Анна Дайнега, яка на даний час перебуває у Польщі, Світлана Толстоброва проживає на Дніпропетровщині, Інна Чонка мешкає на Волині. Кожна мисткиня свої готові елементи до писанки  надсилали на Радехівщину, де авторка ідеї Ася Виховська створила цю унікальну писанку.

Скриншот/Facebook

Фото: Ася Виховська/ФБ

Ну що ж, незабаром світлі великодні свята,а ми вже готові дивувати. Ось таке солом'яне диво зможе побачити кожен із Вас! Кожна фігурка – це унікальна історія, що гармонійно сплелися у велику писанку!Нехай ця писанка передасть і Вам все те світло , тепло, радість і добро, яке ми вклали у її виготовлення задля Ваших посмішок і щастя!Велика подяка за допомогу Членам національної спілки майстрів народного мистецтва України – Інна Чонка – Anna Daynega – Толстоброва Світлана.Автор ідеї – Ася Виховська

Опубліковано Асею Виховською Середа, 17 квітня 2019 р.

Відео: Ася Виховська

 

Коментарі

Позначки: , ,