На Львівщині створили першу патронатну сім’ю

Новини 05 Квітня, 2019 101

У Яворівській райдержадміністрації відбулось підписання договору з патронатними батьками, які виховують своїх чотирьох дітей та згідні стати патронатними вихователями для інших потребуючих в піклуванні та опіці дітей. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

«Після підписання договору сім’я отримає офіційний статус патронатної сім’ї. Це перша сім’я, яка створена як патронатна сім’я на території області», – зазначив начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Володимир Лис.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участі інших членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Помічник патронатного вихователя – його чоловік/дружина чи інший дорослий член його сім’ї.

Сім’я патронатного вихователя – сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України, які перебувають у зареєстрованому шлюбі, мають вищу освіту у галузі соціальної роботи, освіти, охорони здоров’я, соціальних та поведінкових наук та досвід виховання дітей у сім’ї (окрім осіб, зазначених у статті 212 Сімейного Кодексу України).

Коментарі

Позначки: , ,