На Львівщині створять унікальний парк скульптур (ФОТО)

Новини 16 Вересня, 2019 495

Фото: landlord

На Львівщині у 2020 році на території готельно-паркового комплексу Edem Resort буде зведений скульптурний парк — роботи сучасних українських скульпторів.

Про це повідомляє landlord.

Як зазначається, проект Sculpture Camp створений для того, аби відкривати українські таланти та допомагати розвиватися під керівництвом відомих митців сучасності.

Sculpture Camp буде складатися із освітньої та практичної частини. Спеціальними гостями воркшопу стануть українські та західні фахівці, які поділяться своїм досвідом у галузі публічного мистецтва.

Після того, як 10 митців прослухають лекції професійних скульпторів, фіналісти розроблять ідеї та втілять їх у соціальному скульптурному проекті у 2020 році.

Фото: landlord

Шорт-лист буде сформований експертним журі, до якого увійшли:

Хелен Люсі Фебі — куратор Йоркширського скульптурного парку;

Назар Білик — український практикуючий скульптор, автор робіт у публічному просторі;

Оксана Баршинова — завідувач науково-дослідного відділу мистецтва ХХ – посатку ХХI століття в Національному художньому музеї України;

Ольга Філатова — візіонерка комплексу Edem Resort.

Фото: landlord

Майбутній скульптурний парк знаходитиметься навколо комплексу Edem Resort у Львівській області і простягнеться на декілька гектарів.

«Конкурс створений для того, щоб кожен охочий митець отримав можливість взяти участь, а відбір авторів був об’єктивним і професійним. Воркшоп — це можливість опинитися в конструктивному середовищі, поспілкуватися з колегами і отримати практичні поради від експертів. Цінність Sculpture Camp не тільки в можливості створити скульптуру, а також в досвіді, який отримають учасники» — коментує куратор проекту Катя Тейлор.

Курує проект —  Port agency.

Фото: landlord

Довідка. Комплекс Edem Resort Medical & SPA розташований в 40 км від Львова на березі озера.

Коментарі

Позначки: , ,