На Львівщині створять Центр підготовки фермерів

Новини 17 Серпня, 2018 73
На Львівщині створять Центр підготовки фермерів

На Львівщині створять Центр підготовки фермерів

У департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації відбулось засідання робочої групи з напрацювання Програми підготовки фермерів та суб’єктів підприємництва у сфері агропромислового комплексу. В межах заходу порушили питання створення Центру підготовки фермерів на Львівщині. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Як зазначила т. в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко реалізація даного проекту спільно з Львівським обласним центром зайнятості та ГО «Асоціація роботодавців Львівської області» в майбутньому дозволить підвищувати кваліфікацію працівників агропромислової сфери, навчати фермерів, членів сільськогосподарських кооперативів.

Голова Львівської обласної асоціації фермерів і землевласників Ярослав Кардаш наголосив на практичній складовій майбутнього навчального процесу, зокрема можливості отримання слухачами професійних навичок на практиці в агроформуваннях області.

За результатами засідання робоча група прийняла рішення розробити пропозиції до навчального плану підготовки (перепідготовки) робітників з професії «Фермер», якої будуть навчати у Центрі.

Зазначимо, що участь у засіданні робочої групи взяли представники Львівського національного аграрного університету, Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН, Львівського обласного центру зайнятості, ГО «Асоціація роботодавців Львівської області» та ГО «Львівська обласна асоціація фермерів і землевласників».

Коментарі

Позначки: ,