На Львівщині стартує широка інформаційна кампанія щодо безпеки на дорогах

Новини 09 Серпня, 2018 143

Львівська обласна державна адміністрація спільно з патрульною поліцією Львівської області та медіахабом «Твоє місто» розпочинає на теренах Львівщини широку інформаційну кампанію «Безпечні дороги».

«Кількість дорожньо-транспортних пригод порівняно з 2017 роком зменшилась, але найбільш бажаний результат – це, звісно ж, нульова смертність», – зазначив начальник відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції Львівської області Департаменту патрульної поліції Роман Вахула.

Очікується, що у всіх районах Львівської області відбуватимуться уроки для 3-6 класів, у межах яких учням наголосять на важливості дотримання правил дорожнього руху. Дітям роздаватимуть різні елементи, що містять світловідбиваючі елементи.

«Дякуємо Львівській ОДА та патрульній поліції за те, що вони активно включилися в цю тему, бо ми, як медіа, минуло річ підняли цю тему.  Ми бачили, наскільки негативною є статистика по аварійності, травматизму та смертності. Ми вирішили, що про це слід не лише констатувати, але й змінювати. За півроку цієї кампанії ми організовували ряд заходів. Сумарно, за даними патрульної поліції Львівщини, за перший квартал 2018 року на 16% зменшилась кількість ДПТ з потерпілими, на 50% змершилась кількість загиблих в аваріях і на 31% зменшилась кількість аварій за участю дітей. А кількість аварій за участю пішоходів зменшилась на 70%», – наголосив керівник медіахабу «Твоє місто» Тарас Яценко.

Відтак, за його словами, ці результати не є достатніми, тому є зміст і надалі продовдувати таку інформаційну кампанію.

Окрім того, заплановані дискусії, де розглядатимуть причини виникнення дорожньо-транспортних пригод і шляхи їх запобігання.

У межах інформаційної кампанії відбуватимуться і інтерактивні конкурси.

Нагадаємо, департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації спільно з Dis-moll production створив серію соціальних роликів “Безпека на дорозі”. Героєм першого ролику став Тарас Стадницький. Актор закликав водіїв пристібати пасок безпеки у авто.

Героєм другої серії ролику став Народний артист України Федір Стригун. Відомий актор закликав мешканців області переходити дорогу лише на “зелене” світло.

Героєм третьої серії ролику став учасник АТО Микола Маланич.

Воїн АТО наголошує: “Де б я не був, я завжди пам’ятаю – мене чекають вдома”.Відтак, закликає мешканців Львівщини закликає не перевищувати швидкості на автошляхах.

Коментарі

Позначки: ,