На Львівщині складено 1225 протоколів за невиконання батьківських обов’язків

Новини 18 Липня, 2018 194

Впродовж першого півріччя на Львівщині провели 619 профілактичних заходів “Діти вулиці”, “Вокзал”, під час яких виявили 60 дітей. З них 55 дітей забрали з вулиці, 5 – з сім’ї.

Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу повідомив начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

“59 дітей – мешканці Львівської області, одна із Закарпатської, яка потрапила у поле зору під час заходів. Щодо віку, 2 дітей – менше 6 років, 22 – віком від 6 до 14 років і 36 дітей віком від 14 до 18 років. Під час рейдів виявили 7 порушень продажу алкоголю дітям, попереджено 3 посадових осіб, окрім тгго, ініціювали до притягнення до відповідальності 5 осіб”, – зазначив Володимир Лис.

За його словами, у межах профілактичних заходів обстежили 980 сімей.

“Попередили 653 батьків та ініціювали до притягнення до відповідальності 214 дітей. Після проведення відповідної роботи 27 дітей повернули у сім’ю, 23 – до навчальних закладів, 10 влаштували до притулку. З початку року Службами у справах дітей заявлено 39 позовів до суду, з них 32 – щодо позбавлення батьківських прав і 7 – про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав. Також ми отримуємо сигнали щодо насилля над дітьми і реагуємо на це оперативно”, – додав Володимир Лис.

Як проінформував начальник сектору ювенальної превенції ГУ Національної поліції у Львівській області Віктор Новачук, впродовж першого півріччя 182 неповнолітніх притягнули до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство, куріння, вживання алкогольних напоїв.

“Упродовж 6 місяців склали 1225 адмінпротоколів за невиконання батьківських обов’язків. З початку року до нас надійшло 254 повідомлення про безвісти зниклих дітей, завдяки швидкому реагуванню усіх дітей знайшли”, – зазначив Віктор Новачук.

Також він анонсував, що з 31 липня спільно з оператором мобільного зв’язку впроваджують проект щодо безвісті зниклих дітей. З місця їх виявлення надсилатимуть повідомлення користувачам, які перебувають поблизу території, де знайшли дитину.

Коментарі

Позначки: , , ,