На Львівщині розширили перелік сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які мають право на державну підтримку

Новини 04 Січня, 2019 81
На Львівщині розширили перелік сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які мають право на державну підтримку. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині розширили перелік сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які мають право на державну підтримку. Фото: прес-служба ЛОДА.

Розширили перелік сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які мають право на державну підтримку у 2019 році. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Фінансова підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів надається у розмірі 70 % вартості придбаного обладнання із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції без врахування сум податку на додану вартість, але не більше ніж 3 млн гривень на один кооператив.

Постановою КМУ від 24 жовтня 2018 року № 911 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою КМУ від 07.02.2018р № 106. Відтак, відтепер в програмі фінансової підтримки можуть брати участь сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (далі – СОК) плодово-ягідного, овочевого напрямів, а також із заготівлі та переробки дикорослих ягід, грибів і рослин  в складі яких не менше 7 членів, з яких принаймні один має бути ФГ.

Для СОК молочарського і м’ясного напрямів умови щодо кількості членів та ФГ залишилися незмінними. До складу кооперативу мають входити не менше 20 членів, серед яких повинно бути одне і більше фермерських господарств, а інші – фізичні особи, у власності та/або користуванні кожної з яких перебувають землі сільськогосподарського призначення та за наявності тварин, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Для отримання фінансової підтримки СОК одночасно подають до регіональної комісії в паперовому вигляді, а до Мінагрополітики – в електронному вигляді такі документи:

– копію статуту СОК;

– баланс і звіт про фінансові результати за останній звітний період за встановленою формою (нововведення);

– виписку з банку про обіг коштів на поточному рахунку (для СОК, зареєстрованих у поточному році) (нововведення);

– ідентифікаційні документи встановленого зразка, що видаються на тварину (для СОК молочарського напряму) (нововведення).

– відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою для членів СОК;

– довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів;

– копію договору з постачальником обладнання;

– копію векселя, виписаного постачальнику обладнання;

– копії документів, що підтверджують оплату податку на додану вартість та 30 відсотків вартості придбаного обладнання;

– копії підтвердних документів щодо одержання СОК обладнання.

Детальну інформацію можна отримати в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА за адресою: м. Львів, пр. В. Чорновола, 57 (5 поверх, каб. 53) або за телефоном 255-05-70.

Коментарі

Позначки: , ,