На Львівщині розпочала роботу іхтіологічна науково-практична конференція

Новини 18 Вересня, 2018 200

Cьогодні, 18 вересня, у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького розпочала роботу XI Міжнародна іхтіологічна науково-практична конференція «Сучасні проблеми теоретичної та практичної іхтіології». Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Привітали учасників конференції – т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації Людмила Гончаренко та ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Гжицького Володимир Стибель.

Зокрема, у вітальному слові Людмила Гончаренко окреслила перспективи розвитку галузі рибництва на Львівщині.

«Галузь рибництва в області є пріоритетною. Виробництво товарної риби в області хоч і є незначним, але з кожним роком розширюються площі ставкових господарств, удосконалюється технологія вирощування риби, підвищується вихід рибної продукції.Забезпеченість населення області рибною продукцією  відбувається в основному за рахунок імпортованої з внутрішнього моря та прісних водойм. Львівщина має значні перспективи для подальшого розвитку рибної галузі та імпортозаміщення прісноводною рибою власного виробництва, що в свою чергу дозволить  заповнити ринок якісною рибною продукцією», – сказала Людмила Гончаренко.

На цьогорічній міжнародній конференції, яка триватиме до 20 вересня, учасники обговорять сучасні тенденції розвитку рибництва в Україні та світі, питання промислової іхтіології, екології, етології та охорони аквакультури, розвитку товарного рибництва, фізіології та захворювання риб.

Коментарі

Позначки: ,