На Львівщині припинять підключати домашні радіоточки

Новини 22 Вересня, 2019 109

Ілюстрація: Вісник Переяславщини

Послуга проводового радіо через свою застарілість є невигідною і незручною

“Укртелеком” з 1 січня 2020 року припинить нові підключення до домашньої радіоточки через непопулярність послуги і відсутність попиту.

Про це йдеться в повідомленні оператора.

При цьому існуючі абоненти послуг продовжать користуватися провідним радіо на діючих умовах.

Згідно з даними компанії, канали і технології отримання інформації минулого століття все більше програють у конкуренції з цифровим мовленням та інтернет ЗМІ. Це призвело до відсутності попиту на нові підключення до проводового радіо.

В Україні стрімко зменшується кількість користувачів застарілої послуги проводового мовлення. Цього літа їх залишилось 350 тисяч. Щомісяця від послуги відмовляється більше десяти тисяч абонентів.  Укртелеком продовжує підтримувати мережу проводового мовлення в тих регіонах, де є користувачі, але відсутність попиту на нові радіоточки серед населення призвело до припинення послуги з їх підключення. Тож, з 01 січня 2020 року, через непопулярність послуги і відсутність попиту на неї, Укртелеком припиняє нові підключення до домашньої радіоточки. Існуючі абоненти послуг продовжать користуватися проводовим радіо на діючих умовах.

Статистика свідчить, що відмова від проводового радіо – це глобальна тенденція. Протягом останніх років проводове радіомовлення впевнено витісняється новими прогресивними цифровими засобами передачі інформації, такими як соціальні мережі, IP-радіо, безкоштовне ефірне радіо та інші. Сьогодні послуга проводового радіо через свою застарілість є невигідною і незручною.

 

 

 

Коментарі

Позначки: ,