На Львівщині презентують виставку ікон–картин Богородиці

Новини 09 Січня, 2019 263
На Львівщині презентують виставку ікон–картин Богородиці. Фото: прес-служба ЛОДА

На Львівщині презентують виставку ікон–картин Богородиці. Фото: прес-служба ЛОДА

Упродовж 11-12 січня у виставковій залі Меморіального комплексу «Борцям за волю України» презентують виставка ікон-картин Богородиці, виконаних відомим українським митцем Олександром Охапкіним.

Про це пише прес-служба ЛОДА.

Художник зауважує: українці віддавна любили прикрашати свій побут. Зверталися до краси, промовляючи до Бога. Цей шлях через красу до Бога Олександр Охапкін втілює у своїх роботах.

Виставка доповнена врятованими та збереженими старовинними рушниками, які подані у вигляді сучасної картини, – рушартами. Ці вишиті полотна наповнені сакральним змістом та енергетикою, яку вклали в них майстрині сотню років тому.

Зазначимо, відвідати виставку можна буде з 10:00 до 19:00.

Довідково:

Олександр Охапкін народився 28 січня 1962 року в Житомирі. Художню освіту здобув у Дніпропетровському художньому училищі та Київському державному художньому інституті (нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури). Працює викладачем в Олександрійській дитячій художній школі.

Ікони Олександра Охапкіна представлені у церквах Святого Володимира (Париж) та Святого Миколая (Київ), у соборі Святого Юра (Львів) і церквах Кіровограда та Олександрії. Його роботи зберігаються у фонді Національної спілки художників України і Національному музеї народної архітектури та побуту, вони є окрасою приватних колекцій Франції, Польщі, Канади, Німеччини, США, Англії.

У роботах митця поєднані традиційні техніки стародавнього іконопису і сучасного виконання. Такий стиль називають творчою іконою, поставленою на національну основу, а мистецтвознавець Дмитро Степовик зазначає, що творчість Олександра Охапкіна належить до «необароко».

На Львівщині презентують виставку ікон–картин Богородиці. Фото: прес-служба ЛОДА.

На Львівщині презентують виставку ікон–картин Богородиці. Фото: прес-служба ЛОДА.

Коментарі

Позначки: , ,