На Львівщині презентували роботу фотоелектростанції

Новини 17 Квітня, 2019 202
На Львівщині презентували роботу фотоелектростанції

На Львівщині презентували роботу фотоелектростанції

Сьогодні, 17 квітня, презентували роботу сонячної станції, що встановлена на даху та фасаді офісного приміщення компанії ПП “Галиченерго”,  і працює для компенсації власного споживання електроенергії без використання стимулюючих «зелених» тарифів. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Номінальна потужність системи – 17 кВт, а сонячні модулі розміщенні на площі 60 квадратних метрів.

“Особливість цієї станції у тому, що в подальшому буде здійснюватись без зеленого тарифу.  Розвиток альтернативної енергетики на Львівщині набрав уже значних обертів, тож на території Львівської області уже діє 29 великих сонячних електростанцій. Це перше промислове підприємство, яке запровадило такий досвід. Львівська ОДА підтримуватиме та стимулювати таку практику. Серед населення також поширений такий досвід, адже це дозволяє знизити вартість електроенергії”, – зазначив директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Володимир Лялька.

Приватне підприємство “Галиченерго” спеціалізується на виробництві силових, розподільчих, облікових, контрольних та інших електричних щитів.

Підприємство здійснює будівництво та монтаж станцій, підстанцій 10-35 кВ, прокладання низько- та високовольтних кабельних ліній, монтаж, налагодження, програмування, здача в експлуатацію АСКОЕ (автоматизованої системи комерційного обліку електроживлення), а також комплексну автоматизацію та електрифікацію об’єктів від технічних умов до подачі напруги.

«Маючи великі витрати на обслуговування приміщення та енергоспоживання, ми вирішили облаштувати власну електростанцію, яка б дозволила мінімізувати витрати. Відтак, нам вдається зекономити 20%, в розрізі року можна стверджувати, що два місяці з дванадцяти нам не доводиться платити за електроенергію», – розповів Директор ПП «Галиченерго» Олексій Мацько.

Термін окупності системи при середньорічному рості тарифу на електроенергію10% – 8 років, ефективний термін експлуатації станції – 25 років.

Коментарі