На Львівщині почала діяти заборона на вилов раків

Новини 07 Серпня, 2018 491

Фото: ЧЕline

На Львівщині почала діяти сезонна заборона на вилов раків, яка триватиме до 15 вересня.

З метою збереження та охорони популяції раків в Україні діє літньо-осіння заборона на вилов цих річкових мешканців. Період початку та закінчення заборони в деяких областях може відрізнятись, що залежить від різних погодних умов.

Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«З метою збереження та охорони популяції раків в Україні діє літньо-осіння заборона на вилов цих річкових жителів», – йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що дати початку і закінчення заборони в деяких областях можуть відрізнятися в залежності від погодних умов. З точними датами можна ознайомитись за посиланням.

Згідно з повідомленням, після закінчення терміну заборони на лов раків одному рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт. Забороняється ловити раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

За порушення правил вилову раків браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 340 до 680 грн. Крім того, за кожного незаконно виловленого рака доведеться заплатити по 25.50 грн компенсації.

Також, в Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам. Забороняється вилов цих водних біоресурсів менших, ніж 10 см.

Довідка. У Львові діє кілька закладів громадського харчування де в меню пропонують варених раків. Діє також сервіс «Ракожери» з доставки раків (живих, варених) у Львові.

 

Коментарі

Позначки: ,