На Львівщині піротехніки знешкодили застарілі боєприпаси

Новини 21 Серпня, 2019 186
На Львівщині рятувальники продовжують знешкоджувати застарілі боєприпаси

20 серпня о 13:40 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 81 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни. Боєприпас був виявлений с. Підгірці Бродівського району під час обстеження території Підгорецького замку, на відстані 200 м від замку та 400 м від дороги. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Львівській області.

Боєприпас вилучено та знищено у встановленому порядку.

20 серпня о 10:54 до рятувальників надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Городоцька, 167 під час проведення земляних робіт працівниками «Львівводоканалу», на відстані 10 м від житлових будинків було виявлено 85 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Цього ж дня о 19:30 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

З початку року на території області виявлено 461 вибухонебезпечний предмет та 61 набій в 233 місцях.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях.

Рятувальники застерігаю мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.

Коментарі

Позначки: , ,