На Львівщині підбили підсумки роботи у сфері цивільного захисту

Новини 31 Січня, 2019 25

Сьогодні, 31 січня, та території Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбувся навчальний збір керівного складу цивільного захисту Львівської області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Навчання відбулося під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, начальника Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрія Кагітіна за участі представників районних державних адміністрацій та відповідальних за цивільний захист у регіонах.

У межах заходу підбили підсумки роботи у сфері цивільного захисту за 2018 рік та визначили основні завдання на 2019 рік.

« Для нас сьогодні дуже важливо, ще раз перевірити в реальних умовах професійність наших фахівців, а також взаємодію різних гілок влади, різних служб при можливих виникненнях надзвичайних ситуацій. Сьогодні, ми відпрацювали окрім аеропорту, використання споруди цивільного захисту. Адже ми перебуваємо в умовах гібридної війни. Тому нашим службам треба бути професійними і готовими. А нашим мешканцям треба бути впевненими, що нам є на кого розраховувати», – наголосив Олег Синютка.

Синютка

Синютка

В свою чергу, начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін подякував усім присутнім за довіру та співпрацю: « Ми сьогодні побачили, як працюють усі служби, що належать до єдиної державної системи цивільного захисту області. Ми показали, що здатні виконувати будь-які поставлені завдання, і впевнений, що готові до ліквідації негараздів різного характеру, які можуть виникнути на теренах Львівщини».

Відтак, серед пріоритетних напрямків прозвитку на 2019 рік визначили розробку та погодження з ДСНС України технічного проекту територіальної системи оповіщення, підключення 22 автоматизованих робочих місць до системи “НАБАТ”, встановлення 9 комплектів електронних сирен та встановлення 49 місцевих систем оповіщення, зокрема в 16 ОТГ.

Окрім того, у планах на наступний рік – впровадження 7 мобільних систем гучномовного обладнання, утримання в готовності існуючої системи оповіщення, зменшення витрат на її обслуговування, підключення до територіальної системи оповіщення 6 обєктових та 9 місцевих систем оповіщення. Також наповнення профільними даними містобудівного кадастру Львівської області, створення чергових служб в ОТГ, організація дієвої роботи чергових служб в районах області та містах обласного значення.

Коментарі

Позначки: ,