На Львівщині під час літургії загорілася старовинна дерев‘яна церква

Новини 06 Серпня, 2018 107

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У селі Велика Горожанна  Миколаївського районі Львівщини, під час літургії спалахнула пожежа у старовинній дерев‘яній церкві.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Львівській області,  пожежа сталася 5 серпня, близько 14.30, у дерев‘яній церкві “Введення в храм Пресвятої Богородиці”, яка є пам‘яткою архітектури 17 ст. місцевого значення.

Внаслідок пожежі знищено церковний інвентар на площі 90 кв м, три церковні куполи, дерев‘яну перегородку на площі 50 кв м., іконостас та старовинне «Євангеліє».

Пожежу було ліквідовано близько 17.18, залучалося 29 рятувальників та 7 одиниць техніки.

Від згорання врятовано частину будівлі церкви, а також будівлю дзвіниці. Постраждалих внаслідок пожежі немає.

Причини займання та сума збитків встановлюються.

У прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області згодом уточнили всі обставини пожежі.

За інформацією,  5 серпня о 14:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Велика Горожанна Миколаївського району в церкві «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» УГКЦ. Церква дерев’яна, площею 125 кв. м, висотою 15 м, 1798 року забудови,  являється пам’яткою архітектури місцевого значення. Під час виникнення загорання церква була зачиненою, людей усередині не було.

Складність гасіння пожежі полягала у швидкому поширенні вогню дерев’яними конструкціями будівлі. На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася на значну площу, й охопила більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі відбувся обвал двох куполів церкви.

Рятувальники через щільне задимлення ліквідовували пожежу в апаратах захисту органів дихання у складі 4-х ланок газодимозахисної служби.

Завдяки оперативним діям вогнеборців та своєчасному залученню сил і засобів, вдалося врятувати церкву від знищення вогнем, та не допустити перекидання вогню на поруч розміщену дзвіницю.

Пожежу локалізували о 16:25 та ліквідували о 17:18. Внаслідок пожежі вогнем знищено церковний інвентар та майно на площі 90 кв.м, 3 куполи та дерев`яні перегородки на площі 50 кв.м, а також пошкоджено внутрішні дерев`яні стіни на площі 125 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили 29 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки. Причина виникнення пожежі встановлюється. Внаслідок події ніхто не постраждав.

Відео ГУ ДСНС у Львівській області

 

 

Коментарі

Позначки: ,