На Львівщині на двох дільницях бюлетені видають по одному члену ДВК

Новини 21 Липня, 2019 47

Фото: ОПОРА/ФБ

На дільницях смт. Куликів (№460491) Жовківського району та у місті Самборі (№ 461773) спостерігачі ОПОРИ зафіксували, що бюлетені виборцям видавали по одному члену ДВК. Про це інформує прес-служба ОПОРИ.

Голова дільничної виборчої комісії №460491 відмовилася коментувати ситуацію. У ДВК №461773 пояснили, що член комісії вийшов, але повернеться.

Відповідно до ч. 3 ст. 85 Закону України «Про вибори народних депутатів» при проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії за умови пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених відповідно у частинах четвертій, п’ятій чи шостій статті 2 цього Закону, та наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці надає виборцю список для підпису; другий член дільничної виборчої комісії у позначених місцях на контрольних талонах виборчих бюлетенів для голосування у загальнодержавному окрузі та в одномандатному окрузі вписує своє прізвище, ініціали, розписується та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Коментарі

Позначки: ,