На Львівщині митники затримали чотири буса «запаковані» контрабандними меблями

Новини 15 Вересня, 2018 563

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Жителі Червонограда вирішили «нагріти» державу

На Львівщині митники виявили велику партію контрабандних меблів, які  кількома мікроавтобусами намагалися ввезти без сплати податку в Україну з Польщі, жителі міста Червоноград.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області, в зону митного контролю митного поста «Угринів» Львівської митниці ДФС прибули чотири мікроавтобуси, якими з приватних поїздок до Республіки Польща в Україну повертались жителі міста Червоноград Львівської області. Для переміщення через митний кордон України ними було обрано смуги спрощеного митного контролю – «зелений коридор», тим самим своїми діями заявлено про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Під час поглибленого догляду транспортних засобів  у кожному транспортному засобі було виявлено товари, які відповідно до ст. 374 МК України перевищують неоподатковану норму переміщення через митний кордон України.

Як зазначається у повідомленні, за результатами проведених оглядів, у вказаних чотирьох транспортних засобах було виявлено меблі торгових марок «Cama» та «Signal», виробництва Республіки Польща, загальною вагою понад 700 кг, загальною вартістю понад 70,3 тис. грн. Дані товари переміщувались без ознак приховування та були визнані громадянами їхньою власністю.

Таким чином цими громадянами було порушено встановлений порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, а саме вчинено дії спрямовані на переміщення товарів в обсягах, що перевищують неоподатковану норму переміщення через митний кордон.

За даними фактами працівниками митниці складено 4 протоколи про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України обумовлені товари тимчасово вилучено.

Матеріали справ будуть передані до суду, де і будуть вирішуватись питання притягнення осіб до відповідальності.

 

Коментарі

Позначки: ,