На Львівщині колишній голова села вкрав у жителів цілу ферму

Новини 06 Березня, 2019 121

Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Колишній голова сільської ради Старосамбірського району на Львівщині,  підробив рішення виконкому місцевої ради, на підставі яких було передано товариству з обмеженою відповідальністю 12 об’єктів колишнього сільгосппідприємства, що спричинило збитки у пайовиків на 2,5 мільйони гривень.

Про це повідомляє agronews з посиланням на прес-службу поліції Львівської області.

“Правоохоронці встановили, що посадовець підробив рішення виконкому місцевої ради, на підставі яких було передано товариству з обмеженою відповідальністю 12 об’єктів колишнього сільгосппідприємства. Серед них — приміщення корівника, кормоцеху, механічного цеху, заправний пункт та склад паливно-мастильних матеріалів”, — йдеться у повідомленні.

Питання реалізації нежитлових будівель, які належали власникам майнових паїв, з ними не погоджувалось і на розгляд виконкому не виносилось. Крім того, зазначені приміщення та майно були реалізовані за ціною у 105 000 гривень, хоча їх фактична вартість становить майже 2,5 мільйона гривень.

Екс-голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1,2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано на судовий розгляд.

За вчинене передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

На незаконно реалізовані приміщення та майно накладено арешт.

 

Коментарі

Позначки: , ,