На Львівщині до кримінальної відповідальності притягнуто 15 осіб за ухилення від призову на навчальні збори

Новини 20 Листопада, 2018 588

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львівському обласному військовому комісаріаті проведено аналіз відправки громадян на навчальні збори резервістів першої та другої черги.

Як повідомив головний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко, військові комісаріати Львівської області поставлене завдання виконали у повному обсязі. Загалом, впродовж 2018 року близько двох тисяч осіб пройшли підготовку на навчальних зборах.

«Проте, існує певна кількість громадян які не розуміють наслідків ухилення від виклику на навчальні збори. Відповідно до закону України «Про військовий обов’язок та військову службу» військовозобов’язані яким надійшла повістка з військового комісаріату про прибуття для призову на навчальні збори, зобов’язані прибути до пункту в термін, вказаний у повістці. За неявку у військовий комісаріат без поважних причин передбачена адміністративна або і кримінальна відповідальність (в залежності від категорії резервіста)», – наголошує Тіщенко.

Він також інформує, що станом на 19 листопада у Львівській області було притягнуто близько 200 осіб до адміністративної та 15 до кримінальної відповідальності за ухилення від призову на навчальні збори.

Коментарі

Позначки: , ,