На Львівщині дали старт будівництву першого кооперативного молокопереробного заводу

Новини 24 Травня, 2018 46
На Львівщині дали старт будівництву першого кооперативного молокопереробного заводу

На Львівщині дали старт будівництву першого кооперативного молокопереробного заводу

Сьогодні, 24 травня, у смт Красне Буського району Львівської області, відбулось урочисте закладення наріжного каменю першого кооперативного молокопереробного заводу. Заклали камінь майбутнього підприємства заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук та  Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні  Роман Ващук, повідомяє прес-служба ЛОДА.

«Дякую представникам уряду Канади і усім, хто долучився до сьогоднішнього заходу за те, що ви повірили в нашу країну, в нашу область. Дякуємо за підтримку і розуміння європейського вибору України. Важливо, що таке кооперативне молокопереробне підприємство – це те, що залишиться нашим дітям і наша молодь не буде виїжджати за кордон у пошуках кращої праці. Сильна економіка – це сильна держава, а розвиток молочних ферм та кооперативів – це черговий крок до зміцнення нашої економіки. Ми відкриті до ідей фермерських господарств і готові сприяти їх реалізації», – зазначила Оксана Стоколос-Ворончук.

Кооперативний молокопереробний завод збудують за підтримки канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». На це Уряд Канади виділить 1 млн доларів. Решту, а це 300 тис дол – інвестиції від виробників молока, які здаватимуть на завод від 100 до 1500л/день. Такі інвестори стають акціонерами заводу на суму що вдвічі перевищує суму їхніх інвестицій.

«Сьогоднішня подія підкреслює важливість тих змін, які сьогодні відбуваються. Вони не просто відбуваються, ті зміни робите ви. Кооперативний рух має всі підстави стати відчутним гравцем на ринку сільського господарства. Ми робили цілий ряд проектів в галузі сільського господарства, але вони всі будуть реальними, якщо цей наріжний камінь, що ми його ставимо сьогодні, в майбутню будівлю першого кооперативного молокопереробного заводу дасть поштовх для розвитку вашого фермерства і кооперації і сприятиме підвищенню добробуту малих виробників молока», – зазначив Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні  Роман Ващук.

Також в межах відкриття Оксана Стоколос-Ворончук та Роман Ващук підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо сприяння створенню кооперативної молокопереробки між Львівською ОДА та Посольством Канади в Україні спрямований на реалізацію спільних завдань у галузі молочного скотарства.

За час реалізації проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» на Львівщині відкрили 40 нових сімейних ферм, створили лабораторію молока для консультування виробників та 20 нових послуг з доїння корів на пасовищі для понад 800 корів, 52 малі і середні господарства отримали технологічну підтримку у виробництві кормів та комфортному утриманні корів, впровадили систему аналізу діяльності у 7 кооперативів з використанням системи PerformCoop (програми обміну досвідом і знаннями в області управління змінами),  кооперативне об’єднання «Рівноправність» отримало молоковоз об’ємом 8 тонн.

Коментарі

Позначки: , ,