На Львівщині 10 підприємств попалися на «зарплатах в конвертах»

Новини 09 Червня, 2018 35

Фото ілюстративне. Джерело ТСН

Головним управлінням Держпраці у Львівській області у травні 2018 року  винесено 73 постанови щодо  штрафних санкцій за порушення законодавства про працю на загальну суму 10 454 069 грн.

Як зазначається у повідомленні, за порушення вимог ст. 265 Кодексу законів про працю України було винесено 10 постанов про накладення штрафу на загальну суму 5 026 050 гривень.  Йдеться про порушення, що стосуються належного оформлення трудових відносин із 45 працівниками. Вони працювали в будівництві, охоронній і виробничій сферах та торгівлі.

Довідка. Штрафні санкції передбачені у випадках фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

Відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України за одного найманого працівника без належного оформлення трудових відносин  передбачено штраф у сумі 111 690 грн.

 

Коментарі

Позначки: , ,